top of page
Flamping Camps 2020

concept & crew

Flamping Camps is in 2014 opgericht door Johanneke Karels. Wat begon als een éénmalig initiatief is uitgegroeid tot een professionele organisatie, waarbij de ambities ieder jaar groter worden en het team ieder jaar groeit.

Op verzoek van vele ouders ben ik gestart met het organiseren van een actief watersportkamp voor kinderen met een verstandelijke beperking vanaf 10 jaar. Na een tijdje is daar de weekendopvang bijgekomen. Door het beoefenen van groepsgebonden spellen, zeiltochten en Rots & Watertechnieken, leren de deelnemers hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen. Hier hebben ze de rest van hun leven profijt van.

Waar staat Flamping Camps voor?

Flamping Camps is een kleinschalige logeervoorziening, waarbij zelfstandig worden, bewegen en samen plezier maken centraal staan. De deelnemers leren spelenderwijs het belang van samenwerken en krijgen de ruimte om nieuwe creatieve en sportieve vaardigheden te ontwikkelen.

De naam Flamping is niet uit de lucht komen vallen. De Flamingo staat in onze dromen voor gemeenschapsgevoel, voor ons vermogen om samen te werken en is het symbool voor nieuwe ervaringen en situaties. Om al deze redenen past deze vrolijke roze snuiter ook zo goed bij ons. 

Onze missie is om opvang aan te bieden, waarbij de tijd voorbij vliegt, maar de herinneringen blijven bestaan.

Johanneke
Laura

Johanneke

Laura

Door mijn werk als leerkracht in het speciaal onderwijs heb ik veel ervaring in het begeleiden van groepen kinderen/jong volwassenen. Op dit moment doceer ik het vak Rots & Water in het speciaal onderwijs. Tevens heb ik vorig schooljaar de Master Special Educational Needs afgerond.

Ik ben op mijn best als ik actief, sportief en het liefst met veel kinderen om me heen bezig ben. Met mijn klas in het speciaal onderwijs, met mijn eigen vier kinderen thuis of met mijn recreatieteam op het hockeyveld: ik heb het naar mijn zin. Elke winter zie je mij op de ski’s. Eigenlijk vind ik alle sporten leuk. Daarom past Flamping ook zo goed bij mij.​

Ik ben de tweelingzus van Johanneke en werk als verpleegkundige in het Maasstad-ziekenhuis (Rotterdam). Er zijn weinig momenten waarop ik niet omringd ben door kinderen, want daar geniet ik het meest van!

Daarnaast ben ik het liefst buiten en dol op heel veel gezelligheid! Met mij als begeleider tijdens Flamping Camps zijn de deelenemers in goede handen.

​Als sidekick van Johanneke bouw ik mee aan het groter maken van Flamping Camps op organisatieniveau en combineer ik dit met mijn liefde voor kinderen, het buitenleven, watersporten en feestjes bouwen!

Crew Flamping Camps 2020
bottom of page