Concept & crew

Flamping Camps is opgericht in 2014 door Johanneke van der Blom. Wat begon als eenmalig initiatief is uitgegroeid tot een professioneel watersportkamp waarbij de ambities ieder jaar weer groter worden en het team ieder jaar groeit.

Op verzoek van vele ouders ben ik gestart met het organiseren van een Rots & Watersportkamp voor kinderen met een verstandelijke beperking. De Rots & Water-technieken vormen de rode draad door deze watersportweek. Door het beoefenen van groepsgebonden spellen, zeiltochten en Rots & Watertechnieken leren de deelnemers hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen, om hier de rest van hun leven van te profiteren.

Waar staat Flamping Camps voor?

Flamping Camps is een zomerkamp, waarbij bewegen en samen plezier maken centraal staan. Men leert tijdens het kamp spelenderwijs het belang van samenwerken en krijgt de ruimte om nieuwe creatieve en sportieve vaardigheden te ontwikkelen.

De naam Flamping Camps is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. De Flamingo staat in onze dromen voor gemeenschapsgevoel, voor ons vermogen om samen te werken en is het symbool voor nieuwe ervaringen en situaties. Om al deze redenen past deze vrolijke roze snuiter ook zo goed bij ons kamp. 

Onze missie is om een betaalbare droomweek aan te bieden, waarbij de tijd voorbij vliegt, maar de herinneringen blijven bestaan.

Johanneke

  Door mijn werk als leerkracht in het speciaal onderwijs heb ik veel ervaring in het begeleiden van groepen kinderen/jong volwassenen. Op dit moment doceer ik het vak Rots & Water in het speciaal onderwijs. Tevens heb ik vorig schooljaar de Master Special Educational Needs afgerond.

  Ik ben op mijn best als ik actief, sportief en het liefst met veel kinderen om me heen bezig ben. Met mijn klas in het speciaal onderwijs, met mijn eigen vier kinderen thuis of met mijn recreatieteam op het hockeyveld: ik heb het naar mijn zin. Elke winter zie je mij op de ski’s. Eigenlijk vind ik alle sporten leuk. Daarom passen de Flamping Camps ook zo goed bij mij.​

  Laura

  Ik ben de tweelingzus van Johanneke en werk als verpleegkundige in het Maasstad-ziekenhuis (Rotterdam). Er zijn weinig momenten waarop ik niet omringd ben door kinderen want daar geniet ik het meest van!

  Daarnaast ben ik het liefst buiten en dol op heel veel gezelligheid! Met mij als begeleider tijdens Flamping Camps zijn de deelenemers in goede handen.

  Als side kick van Johanneke bouw ik mee aan het groter maken van Flamping Camps op organisatieniveau en combineer ik dit met mijn liefde voor kinderen, het buitenleven, watersporten en feestjes bouwen!